Proteinportalen.com | Om Oss

Om oss

År 2016 nådde försäljningen av kostillskott 1.7 mkr bara i Sverige. Det är en markant ökning från 2010 då försäljning uppgick till 1.2 mkr. Kostillskott är nu lika vanligt i dagligvaruhandeln som det är på nätet och Sveriges atleter kan välja och vraka bland en rad varumärken.


Hitta rätt kosttillskott

Målet med Proteinportalen.com är att underlätta valet för atleter som är ute efter bra pris, effekt och smak på kostillskott.

Teknik och precision

På Proteinportalen.com brinner vi för tekniken och vi vill att du använder den när du handlar kosttillskott i mobilen, plattan och datorn.

I själva hjärtat av tjänsten finner du vår algoritm som utvärderar produkters effekt, smak och annan matnyttig data. Denna algoritm genomsyrar alla våra funktioner och hjälper även till att ranka våra sökresultat.

Hur fungerar det?

Virtual Product Lab

Virtual Product Lab eller VPL är ett typ av virtuellt labb där varje produkt graderas efter innehåll. VPL tar även hänsyn till hur marknadspriserna för kostillskott justeras och poängsätter produkten utifrån den informationen i realtid.

NutriRank

NutriRank är baserat på vilka och hur bra effekter ett kosttillskott har samt pris, pris per kg, smak etc. NutriRank används bland annat för att justera produkternas position i sökresultaten.

Smakbetyg

Vi får många som frågar om vi verkligen smakat på alla produkter för att kunna ge dom ett betyg. Även fast vi skulle älska att smaka på varje kosttillskott så skulle det vara otroligt ineffektivt. Sanningen är att vi aggregerar kommentarer skrivna om produkten av köpare, sedan mäter vi hur stor procentandel som tyckte produkten smakade bra och vice versa. Allt detta görs med hjälp av maskininlärning och tränade algortimer.

Våra källor

Informationen om olika näringsämnen och dess effekter på kroppen är i ständig förändring. Ny forskning banar väg för mer träffsäkra rapporter samtidigt som Internet ger mer plats åt brus i form av inkorrekt data. Vi har därför valt att endast använda oss av två källor.
examine.com & ncbi.nlm.nih.gov/pubmed

Team

Pontus
Grundare & Backend Utvecklare
pontus@proteinportalen.com

Jeton Aliu
Grundare & Frontend Utvecklare
jeton@proteinportalen.com

Jonathan Eriksson
Nutrition Specialist
www.jonathaneriksson.se


Disclaimer

Information om olika kosttillskott är hämtade från tredjeparts hemsidor automatiskt och kan resultera i felaktig data. Se alltid till att kolla på återförsäljarens hemsida för att vara säker på att informationen stämmer. Effekterna för enskilda produkter är endast hänvisningar och garanterar inte faktiska effekter.